Primaria 
  PODARI Dolj
DE VORBA CU 
      CETATEANUL
Alaturi de cetatean     

 in orice clipa.
Intro.Primaria.Informatii Publice.Consiliul Local.Anunturi.Contact.
LINK-uri utile
Curs Valutar BNR
free counters
Powered by SF COMPUTERS - Media Department  @ 2009 @
Localitatea Podari
Scurt  istoric

Comunitatea din comuna Podari a fost marcata, de-a lungul timpului, de evenimentele care au jalonat istoria poporului român.

Comuna a fost infiintata prin legea administrativa din 31 martie 1864, desfiinţată în anul 1875, reînfiintata in 1887, desfiintata iar în 1930, reînfiintata în 1032 şi desfiintata in anul 1950. A fost chiar reşedinta de clasa între anii 1908 – 1930.  

Localitatea Podari este asezata in partea centrala a judeţului Dolj,  de-o parte şi de alta a Drumului National 56 şi a caii ferate Craiova-Calafat. Ca ordin de marime comuna se inscrie in cadrul comunelor mari.  

 

 

Conform planului si registrului cadastral al comunei Podari, suprafata teritoriului administrativ al comunei este de 6794 ha.

 

 

Asezarea in teritoriu, ca si conditiile naturale si functionale, plaseaza comuna in raza de influenta a orasului Craiova.

 

Relatiile economice si teritoriale se manifesta in special in raport cu municipiul Craiova, cu care se invecineaza.

 

 

Pozitionare geografica:
Comuna Podari este situata în partea centrala a judetului Dolj, la 5 km distanta de municipiul Craiova si 30 km distanta de Filiasi.

Componenta:
Comuna Podari, care este si centru administrativ, este formata din  Braniste, Balta Verde, Gura Vaii, Livezi si Podari.

Suprafata: 
6794 Ha 

Cai de acces:
E 79
Click pe PODARI pentru a vizualiza
Pod Jiu - Podari panoramic
Componenta   |   Educatie   |   Sanatate   |   Politie   |   Economie   |   Personalitati   |   Cultura/Agrement   |   Infrastructura