Primaria PODARI - Dolj
Home Primarie Informatii publice Consiliul Local Localitatea Podari Anunturi Galerie foto Contact

LINK-uri UTILE

- Consiliul Judetean Dolj

- Guvernul Romaniei

- Primarii din Romania

HARTA INTERACTIVA  A LOCALITATII PODARI

- TELEFOANE DE URGENTA

- CODURI POSTALE

- SESIZARI.INTREBARI, SUGESTII

E-mail:   primaria.podari@yahoo.com

Telefon / Fax:  0251/33.91.55

Powered by  PRIMARIA PODARI  Design 2017 - SF COMPUTERS Istoric

Scurt  istoric

Comunitatea din comuna Podari a fost marcata, de-a lungul timpului, de evenimentele care au jalonat istoria poporului român.

Comuna a fost infiintata prin legea administrativa din 31 martie 1864, desfiinţată în anul 1875, reînfiintata in 1887, desfiintata iar în 1930, reînfiintata în 1032 şi desfiintata in anul 1950. A fost chiar reşedinta de clasa între anii 1908 – 1930.  

Localitatea Podari este asezata in partea centrala a judeţului Dolj,  de-o parte şi de alta a Drumului National 56 şi a caii ferate Craiova-Calafat. Ca ordin de marime comuna se inscrie in cadrul comunelor mari.   

Conform planului si registrului cadastral al comunei Podari, suprafata teritoriului administrativ al comunei este de 6794 ha.

Asezarea in teritoriu, ca si conditiile naturale si functionale, plaseaza comuna in raza de influenta a orasului Craiova.

Relatiile economice si teritoriale se manifesta in special in raport cu municipiul Craiova, cu care se invecineaza.


Pozitionare geografica: Comuna Podari este situata în partea centrala a judetului Dolj, la 5 km distanta de municipiul Craiova si 30 km distanta de Filiasi.


Componenta: Comuna Podari, care este si centru administrativ, este formata din  Braniste, Balta Verde, Gura Vaii, Livezi si Podari.


Suprafata: 6794 Ha


Cai de acces: E 79